Sla over naar de inhoud

Stoere beroepen 1 & 2

Stoere beroepen en Stoere beroepen 2
Door Nathalie Righton en Ton Koene

Soms vraag je je af waarom een boek niet al veel eerder bestond. De inhoud is dan zo vanzelfsprekend, dat je het tien, twintig of dertig jaar geleden ook al wel had willen lezen. De boeken ‘Stoere beroepen’ en ‘Stoere beroepen 2’ zijn zulke uitgaven. Twee inspirerende boeken over honderd-en-één banen voor jongeren uit alle milieus. Is deel 1 bedoeld voor jongeren van zowel VMBO, HAVO als VWO, deel 2 richt zich specifiek op de doeners, de kinderen die niet kunnen stilzitten en het liefst gisteren nog met hun handen aan de slag hadden gewild.

Voor ieder beroep is iemand uit het vak geïnterviewd; honderden foto’s bieden je letterlijk een kijkje in alle keukens. Of je nu technisch aangelegd bent of avontuurlijk, een natuurliefhebber bent, dieren of mensen wilt verzorgen, creatief bezig wilt zijn of ondernemer wilt worden, uit nagenoeg alle sectoren komen beroepen aan bod. En soms hoef je er niet eens je schoolopleiding voor te hebben voltooid. Wat is het moeilijkste en het leukste aan een bepaald beroep? Hoe ziet een werkdag eruit? Wat voor karakter moet je ervoor hebben? En hoe kun je het worden?

Twee prachtige boeken die ongetwijfeld veel jongeren zullen aanspreken, speciaal misschien wel geadopteerde jongeren, die zich, zoekend naar hun eigen identiteit, niet altijd vanzelfsprekend kunnen spiegelen aan de beroepen van hun ouders. Echt twee aanraders voor adoptie- en pleeggezinnen!

Stoere beroepen, ISBN: 9789056379452. Prijs: € 24,95
Stoere beroepen 2, ISBN: 9789047701781 Prijs: € 19,95

 

Published inadoptieboekrecensieopvoeding