Sla over naar de inhoud

Wereldkind

Wereldkind, praten met je adoptiekind
Een praktisch naslagwerk om het adoptieverhaal aan je kind te vertellen (0-12 jaar)

ISBN 97 8946 1530 561
Prijs: 23,50 euro

Engelse editie: http://reneewolfs.com/blog/adoption-conversations/

Het is van groot belang dat ouders open communiceren met hun adoptiekinderen. Als die zich van jongs af aan veilig genoeg voelen om onbevreesd te praten over hun verleden en herkomst, is de kans groot dat zij zich beter ontwikkelen. Dit boek helpt ouders die openheid te creëren.

Veel adoptieboeken gaan over de psychische problematieken rond adoptie. Wereldkind is anders – het gaat over de communicatie tussen ouder en kind. Het is optimistisch van toon, voor iedereen toegankelijk en biedt tal van praktische handvatten. Hoe ga je als ouder concreet om met de vragen van je kind? Hoe blijf je met je kind in gesprek? Hoe reageer je op boosheid of verdriet? Op welk moment is een kind toe aan welke informatie?

Deze en vele andere onderwerpen komen aan bod in dit handboek, dat gericht is op kinderen tot circa 12 jaar. Het vervolg voor kinderen van ca. 10 – 18 jaar is verschenen onder de titel ‘De Adoptiedialoog, gespreksvoering voor adoptiegezinnen met tieners’.

Ik heb het boek in één adem uitgelezen en heb het later regelmatig gepakt om bepaalde gedeeltes nogmaals te herlezen.’ In: Adoptietijdschrift, maart 2004

Wereldkind is een boek dat zijn sporen zeker zal verdienen binnen de adoptieliteratuur en dat adoptieouders tot steun kan zijn in moeilijke perioden, wat de ontwikkeling van de kinderen ten goede zal komen.’ In: Wereldkinderen, april 2004.

Dit boek blinkt uit in praktische adviezen. Compete gesprekken, met alle mogelijke scenario’s worden de lezer aangereikt.’ In: Mobiel (tijdschrift voor pleegzorg), mei 2004.

Een standaardwerk. Geweldig voor ouders om dit in huis te hebben en in iedere ontwikkelingsafse van hun kind opnieuw op te slaan.’ Nelleke Polderman

Wereldkind behoort tot één van de kernboeken die zijn verschenen over adoptie.’ René Hoksbergen.

Wil je het boek bestellen?
Wereldkind is verkrijgbaar in iedere Nederlandse en Vlaamse boekhandel. Het is tevens te leen in bibliotheken.

Inhoudsopgave

download pdf (32kb) ]

Recensies

download pdf (2.70mb) ]

Recensie 2012 Reformatorisch Dagblad